Meetdiensten

Meetdiensten

In samenwerking met een onafhankelijk, door Tennet erkend, vernieuwend meetbedrijf, realiseren wij niet alleen besparingen maar bovenal stellen wij een andere manier van werken voor. Inspirantie realiseert en heeft als doelstelling diffuse processen transparant en daarmee inzichtelijk te maken.

Dit doen wij door:

  1. Actief Energiemanagement: dankzij inzicht in verbruiksgegevens verzorgen wij monitoring  en/of controle op de facturen die u ontvangt. Zodat u bij afwijkend verbruik wordt gewaarschuwd en u zekerheid verkrijgt, nooit meer betalen dan is afgesproken. Deze dienstverlening is zowel voor kleinverbruikers als voor grootverbruikers ontwikkeld.
  2.  Capaciteitsanalyse & profielkeuze: specifiek voor grootverbruik relaties realiseren wij besparingen op het gebied van energiemeters. De capaciteit van uw energiemeter bepaald de prijs. Vaak is die capaciteit niet gecontroleerd of gewoonweg te hoog vastgesteld. Hierop bieden wij controle en inzicht.
  3. Huur/Koop meters: grootverbruikers bieden wij aantrekkelijke voorstellen voor huur of koop van de energiemeters.

Onze praktijkervaring bewijst ons gelijk!

Flinke besparingen zijn reeds gerealiseerd en ook voor u mogelijk, vaak al direct en zeker over langere termijn. Dat is toch mooi meegenomen in tijden dat energie steeds duurder wordt.

“Meten is weten en is daarmee de bron van uw besparingen.”

Energiebelasting

Inspirantie doet meer! Inspirantie controleert ook of de energiebelasting juist is berekend.   De praktijk wijst namelijk uit dat bij grotere verbruik volumes dit vaak niet het geval is.

Inspirantie stelt zich ten doel om ingewikkelde processen transparant te maken.

Het begint al bij onze naam: inspiratie en transparantie → de sleutelwoorden voor Inspirantie!

Onze werkwijze

Inspirantie start met het in kaart brengen van uw energieportefeuille, vervolgens onderzoeken wij per object of er een besparing mogelijk is inzake de meetdiensten. Uiteraard berekenen wij ook of u daarnaast niet teveel energiebelasting betaald. Indien u teveel energiebelasting heeft afgedragen dan kunnen wij dit voor u met terugwerkende kracht terugvorderen tot 5 jaar. Op deze manier betaalt u nu en in de toekomst niet meer dan nodig.

Door bovengenoemde werkzaamheden hebben wij per object inzichtelijk wat de tarieven zijn die betaald worden voor energie. Een besparing op de inkoop van energie is in veel gevallen mogelijk.

Energie inkoop

Uit onvrede over de werkwijze van energieaanbieders is jaren geleden Change Energy opgericht. Change Energy is gespecialiseerd in de inkoop van (groene) energie; wij zijn makelaar in energie. Wij nemen de zorg van beheerders en vastgoedbeleggers op het gebied van energie-inkoop en de daarbij behorende administratieve taken over. Wij kopen duurzame energie in grote volumes, uiteraard tegen een scherp tarief en 100% transparante voorwaarden.

Besparingen zouden ingezet kunnen worden voor vergroening van uw vastgoedportefeuille.

Waarom?

  • De meetdiensten en ook de energiebelasting die u verplicht bent af te nemen zijn niet altijd juist berekend, waardoor de kans bestaat dat u al jaren teveel betaald heeft.
  • De machtige positie van de meetdiensten heeft door de jaren heen de prijzen opgedreven.
  • Door gebrek aan kennis van de objecten, berekenen de energiemaatschappijen in bepaalde gevallen aan relaties al jaren teveel energiebelasting.
  • Helaas is dit onvoldoende bekend, bovendien is de materie nogal complex waarvoor deskundigheid in deze diffuse wereld vereist is.